Yaris Cross - има ли вече собственици?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Оги
Благодарил/а: 48 пъти
Получена  благодарност: 30 пъти

Мнение от Оги » 21 Апр 2026 10:27

Колата е в гаранция, обърнете се към представителството евентуално за геометрия на колелата.

п.с. Между другото при мен баба Корола я водих на стенд за такъв проблем, оказа се, че самата кола е неправена така, че колелата на задния мост имат голяма сходимост. Това е предимство при движение в завои, а на прав път с висока скорост волана е по-чувствителен. Всички ъгли са в зеленото, но "не държи пътя". Техника на стенда е стар лъв, състезателните коли наоколо все той ги прави. Той ме светна за причината. Каза, че може да я направи както искам, но ъглите няма да са в нормите на Тойота и ще виждам екрана с 4 червени лекета. А, не... punk.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
max-2
Благодарил/а: 55 пъти
Получена  благодарност: 145 пъти

Мнение от max-2 » 21 Апр 2026 12:39

За кола, която се движи по републиканската пътна мрежа, а не по писта най-добрата настройка на окачването е в зеленото, но без да има неравномерно износване на никое колело. Понякога не се получава заради много широките граници на страничния наклон отзад, който е нерегулируем на моделите тойота от близките няколко години.
Carina E 4AFE LB 1992

Оги
Благодарил/а: 48 пъти
Получена  благодарност: 30 пъти

Мнение от Оги » 21 Апр 2026 13:55

Няма износване, нито нестабилност- това е само в поведението на прав път. Стъпката на колата си е о.к., в завоите съм достоен за участник в рали Хеброс и Траянови врата. cool.gif Но не мога да пусна волана на прав път за дълго както на VW, чиято геометрия е съобразена за магистрали без ограничения примерно.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Публикувай отговор