Общата ми оценка за Хонда-та е положителна. Определено ми хареса. На външен вид изглежда надскочила времето си и на фона на масовите еднообразни малолитражки / сив металик / изглежда много свежо. Вътре е просторна и има добра видимост, като изключим видимостта отзад предвид разделянето на задното стъкло от спойлера / или крило /. Първото неприятно впечатление е звука при затварянето на вратите - дрънчи все едно липсват необходимите уплътнения. Само, че нищо не липсва - просто си дрънчи. Вътре е удобна, като използваните материали според мен са по-качествени от тези, използвани от Тойота / доколкото разбирам тази кола е в класа на Корола /. Някои от приборите стоят зад волана на таблото и разположението им е по-скоро неудобно за шофьора. Седалките определено можеше да са една идея по-ергономични. Не са и много удобни. При по-рязко влизане в завой тялото на шофьора не стои като заковано на седалката. Двигателят не ми се стори толкова безшумен / даже е по-добре /, колкото очаквах, но тези 140 к.с. и турбина осигуряват на колата превъзходна динамика. Върви много. След 1500 оборота турбото развърта и с лекота се достигат прилични скорости от 170-180 км/ч / по АМТ към Ихтиман /. Задницата е малко нестабилна при по-рязко спиране от висока скорост, но може би това е по-скоро субективно усещане. Спирачките са ОК, скоростната кутия също - има много добър синхрон с мотора. Общо взето, много приятна за каране кола. Воланът / вероятно при изпълнение typeS, но не съм сигурен / е доста директен предвид моите представи за японски коли, но според мен колата има склонност да недозавива. Окачването - много твърдо. Клиренс-а / или т.нар. просвет / е малък и колата стои като залепена / за този клас коли /. За човек, който не обича особено интериор с много лампички и други подобни модерни светлинки

, останах впечатлен колко свежо изглежда колата вечерно време. Като цяло, колата има идентичност, върви много с този мотор и е удобна е за каране / като изключим това, че водача стои малко високо и усещането е малко непривично за моя вкус /. Обаче ..... поне според мен тази кола някак си не се вписва в разбиранията ми за градската кола, от която имам нужда. Това, че е ръчка, а не автомат е единия проблем, доколкото днес я покарах в града и веднага разбрах колко ме е разглезил автомата. Да не говорим, че не съм я карал в пиков час, а в ежедневието ползвам кола в тези часове / първа, втора предавка /. Това в някаква степен може да се преглътне. Това, че просвета е малък също се преглъща, макар, че едва минава през пътни полицаи. Най-сериозния проблем е, че окачването е много, ама много твърдо. Да, на магистралата стои идеално, но дори кръпка на асфалта, а да не говорим за павета и дупки, усеща толкова директно, че имах усещането, че карам лагерница. Личното ми мнение е, че тази кола не е за град като София с павета, дупки и кръпки / на бул.България при преминаване през шахта на канализация имах усещането, че влязох в дупка /, а за да си доставиш удоволствие, шофирайки по магистрала с хубав асфалт в компанията на някоя мацка. Основните минуси: 1. изключително твърдо окачване 2. малък просвет 3. ръчна скоростна кутия. Така, че по всяка вероятност ще се въздържа, макар, че автомобила е много хубав.