Колеги,
някой знае ли има ли някаква индикация на таблото за изгоряла(неработеща) подгревна свещ?
Карал съм други дизели, при които имаше такава индикация- например реотанчето започваше да мига след стартирането на агрегата.
За Авенсиса изчетох всичката документация, но не намерих нищо в тази връзка. Става въпрос за автомобила от подписа.
Подгревни свещи Avensis 2.0 D4D 2001
На моя светваше подгряването след запален двигател, само при 1 изгоряла. От друга страна 6 цилиндровия мотор пали и само с 4 подгяващи свещи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifmartod написа:Аз освен на Мерцедеса, и то при 2 изгоряли свещи, не знам на друга кола да има индикация......Ако се съмняваш, си ги замери.....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver написа:На моя светваше подгряването след запален двигател, само при 1 изгоряла. От друга страна 6 цилиндровия мотор пали и само с 4 подгяващи свещи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Благодаря колеги за информацията, значи все пак има някаква индикация. Всъщност само свещите не смених преди година , когато купих колата от консумативите, но сега като се замисля може и стартера да е проблема, щото акумулатора е нов и се зарежда в норми, компресията и тя е ОК..........то ще си покаже.
свещите първия жичкаджия може да ти каже коя работи и коя не, ако допуснем, че нямаш индикация.extel написа:diver написа:martod написа: На моя светваше подгряването след запален двигател, само при 1 изгоряла. От друга страна 6 цилиндровия мотор пали и само с 4 подгяващи свещи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifСупер,....аз и без това мислех да му слагам още 2-3 цилиндъра..........и нещата ще заспят, тамън няма да му сменявам свещите laugh.gif
Благодаря колеги за информацията, значи все пак има някаква индикация. Всъщност само свещите не смених преди година , когато купих колата от консумативите, но сега като се замисля може и стартера да е проблема, щото акумулатора е нов и се зарежда в норми, компресията и тя е ОК..........то ще си покаже.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
sisko
- Автомобил: Рав4,Корола
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Подгревни свещи
1,4d m-mt с 4 изгорели свещи запали при -15 . toyota is the best!!!!!!!!!! 
рав 4 2,2 д4д 2006 136 кс и едно магаре зад тях.corolla 1.4d m-mt 2005,за магерицата без коментар.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 133 пъти
- Получена благодарност: 228 пъти
-
sisko
- Автомобил: Рав4,Корола
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Подгревни свещи
sega imam problem
рав 4 2,2 д4д 2006 136 кс и едно магаре зад тях.corolla 1.4d m-mt 2005,за магерицата без коментар.